Frequently Asked Questions

Hieronder vind u veel gestelde vragen over MIAN en het MIAN-lidmaatschap. Staat uw vraag er niet bij of is het antwoord niet duidelijk, neem dan contact op met 

 

About membership

 

Wat houdt het in om lid te zijn van MIAN?

 

MIAN organiseert regelmatig bijeenkomsten waar je als lid een uitnodiging voor ontvangt. (Een aantal van deze bijeenkomsten zijn open voor niet-leden; een aantal zijn enkel voor leden.) Als lid van MIAN ontvang je onze nieuwsbriefAls lid van MIAN ontvang je een uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering (ALV). Als lid van MIAN kan je actief worden binnen MIAN; we hebben heel diverse functies. Als lid van MIAN mag je gratis cursussen volgen die aangeboden worden door experts. Deze cursussen variëren van microverzekeringen tot kennismaking met derdewereld problematiek. Als lid van MIAN kan het zijn dat je voor een project naar het buitenland gaat.

Wat kost het MIAN lidmaatschap?

Een lidmaatschap van MIAN is gratis.

 

Hoe word ik lid van MIAN?

 

Stuur een mail naar Je ontvangt dan een bevestiging terug met een aanmeldingsformulier. Nadat we het aanmeldingsformulier volledig ingevuld hebben ontvangen, ontvang je – per mail - van de ledenadministratie een bevestiging van je aanmelding.

 

Ik wil niet langer lid zijn van MIAN, hoe kan ik me uit (laten) schrijven?

 

Een berichtje naar de ledenadministratie is voldoende.

 

 

Moet ik lid zijn van MIAN om een bijeenkomst van MIAN te bezoeken?

 

Nee, er zijn bijeenkomsten die enkel voor leden toegankelijk zijn. Er zijn ook bijeenkomsten die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor alle bijeenkomsten geldt: meld je van te voren aan bij 

 

Ik wil wel actief zijn binnen MIAN, maar heb niet altijd tijd, kan ik toch iets voor MIAN betekenen?

 

Er zijn vele (ondersteunende) activiteiten die niet sterk tijdsafhankelijk zijn. Dus ook in jouw geval zijn er wel bijdragen te leveren.

 

 

Ik wil actief worden binnen MIAN, hoe weet ik wat ik kan doen?

 

De projecten werkgroep is het beste op de hoogte van de vraag naar ondersteuning.

 

Ik heb interessant nieuws voor MIAN, hoe maak ik dit bekend?

 

Er zijn meerdere manier om interessant nieuws onder de aandacht te brengen. Dat kan door in de MIAN Linkedin discussiegroep nieuwsitems te plaatsen, door Twitter, of rechtstreeks op de MIAN site.

 

Ik heb een leuk idee voor MIAN, bij wie kan ik dat melden?

 

De beste manier om ideeën onder de aandacht te brengen is, door gebruik te maken van de MIAN Linkedin discussiegroep.

 

Ik wil mijn gegevens wijzigen, hoe kan ik dat doen?

  

Log in op de website met de functie Member login en klik op functie Eigen profiel inzien en aanpassen.

 

Moet ik verstand hebben van verzeker(ing)en om lid te worden van MIAN?

 

Nee.  Er zijn een (groot) aantal verzekeringsexperts aanwezig binnen MIAN. Maar er komt veel meer kijken bij het opzetten van projecten dan enkel verzekeringskennis. Daarbij: wij verstrekken cursussen op het gebied van microverzekeringen, dus je kunt een expert worden.

 

Moet ik lid zijn van MIAN om een bijeenkomst van MIAN te bezoeken?

 

Nee, er zijn bijeenkomsten die enkel voor leden toegankelijk zijn. Er zijn ook bijeenkomsten die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor alle bijeenkomsten geldt: meld je van te voren aan bij   

 

 

 

About Mian in general  

 

Wat is het postadres van Mian?

 

 

Hoe ziet de MIAN organisatie er uit?

 

Zie Mian organisatie op de homepage.

 

Wat is de werkwijze van MIAN?

 

Zodra MIAN (al dan niet via een westerse ontwikkelingsorganisatie) een vraag krijgt van een NGO voor onderseuning, wordt de vraagstelling uitgediept. Dit kan leiden tot een vooronderzoek, behoefte bepaling, marktverkenning, inzet en/of ontwikkeling van hulpmiddelen tot en met implementatie begeleiding. Hier verwijzing opnemen naar een meer gedetailleerde omschrijving. Zie ook standaard ToR’s en MoU’s.

 

Wat doet MIAN zoal?

 

Als vereniging van vrijwilligers geven wij deskundig advies bij het organiseren van solidariteit in het beperken van risico’s en het verzekeren daarvan. Wij werken ten behoeve van de meest kwetsbaren in de samenleving, met het accent op de mensen in ontwikkelingslanden. Wij opereren op basis van wederkerigheid en vanuit een coöperatieve grondhouding. Onze adviezen voorzien in lokale behoeften en sluiten aan bij de lokale cultuur en structuur.

 

Is het mogelijk MIAN uit te nodigen als spreker op een congres?

 

MIAN is graag bereid om bijdragen te leveren op congressen, seminars, conferenties die raakvlakken hebben met ons aandachtsgebied.

 

Ik wil afstuderen op het gebied van microverzekeringen, kan dat bij MIAN?

 

Wij kunnen helpen om een stageopdracht  te realiseren, maar kunnen gezien het vrijwilligerskarakter van de vereniging geen volwaardige begeleiding op ons nemen.

 

Ik schrijf een scriptie over microverzekeringen, bij wie kan ik informatie opvragen?

 

Daar hebben we nog geen vast aanspreekpunt voor. Het beste is om gebruik te maken van de MIAN Linkedin discussiegroep.  

 

Hoe vaak worden er bijeenkomsten van MIAN georganiseerd?

 

Jaarlijks wordt er een Algemene Ledenvergadering gehouden. Daarnaast een ten minste twee à drie bijeenkomsten om kennis te delen. Werkgroepen komen regelmatig bijeen. Voor een deel zijn er ook bijeenkomsten via Skype.

 

Waar worden bijeenkomsten van MIAN georganiseerd?

 

MIAN organiseert haar bijeenkomsten op diverse locaties in Nederland (voornamelijk in de provincies Utrecht en Brabant) om haar leden - die verspreid wonen over Nederland – zo veel mogelijk tegemoet te komen.

 

In welke landen is MIAN actief (geweest)?

 

MIAN is hoofdzakelijk actief in Azië, maar ook in Afrikaanse landen. Activiteiten zijn of worden o.a. uitgevoerd in India, Sri Lanka, Bangladesh, Nepal, Cambodia, Filipijnen, Uganda en Ruanda.

 

Heeft MIAN een ANBI status?

 

Ja.

 

Kan ik MIAN financieel steunen?

 

Ja, giften zijn welkom en kunnen worden overgemaakt naar  rekeningnummer 1015.74.976 ten name van Penningmeester MIAN. Als dank zullen we desgewenst de (bedrijfs)naam op onze website plaatsen.

 

Krijg ik een vergoeding als ik naar het buitenland ga?

 

Van MIAN krijg je geen vergoeding. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie en onze partners (NGO’s) komen bij ons met het verzoek of wij hen kunnen helpen wanneer zij een situatie geconstateerd hebben waarbij microverzekeringen een oplossing zouden kunnen zijn. Onze partners vergoeden ons vliegticket en andere onkosten. Soms krijgen we een dagvergoeding, maar deze gaat naar de kas van MIAN om onze ‘back office’ in Nederland draaiende te kunnen houden.

 

Hoe groot is de kans dat ik voor MIAN uitgezonden word naar het buitenland?

 

We geven geen valse hoop: MIAN is geen reisbureau; er gaan niet heel veel mensen naar het buitenland. Afhankelijk van het aantal projecten gaan er mensen naar het buitenland. Een project opzetten kost enkele jaren. Je dient je als consultant dus ook voor enkele jaren aan het project te verbinden.  In deze jaren zal je af en toe enkele dagen naar het buitenland gaan.